Оформление / Капка Кънева
Капка Кънева

Капка Кънева е родена в София на 5 февруари 1978 г. Завършва Художествената гимназия и Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика”.
През 2006 г. печели конкурс за престой и работа в Cite Internationale des Arts, Париж, а през 2008 г. защитава доктората си, посветен на нетрадиционните издания за деца. Работи в областта на илюстрацията, книжния и графичен дизайн, хартиената пластика, живописта и колажа. Интересува се от аспектите на книгата като пространствен обект. През 2001 г. авторският й проект „Как змеят Косьо отново се научи да лети” получава наградата за дипломна работа на фондация „Отворено общество”. Отличена е и в конкурсите „Художникът и текстът”, 2005 г., и „Изкуство на българската книга ‘06”, като млад автор.
През 2007 г. и 2009 г. е номинирана за наградата Христо Г. Данов, втория път за работата й по „Пъстри приказалки” (автор Мая Дългъчева, ИК „Жанет 45”). Реализирала е пет самостоятелни изложби, последната от които й носи номинация за наградите за съвременно изкуство на MTel. От 2009 г. преподава „Илюстрация и оформление на книгата” в СУ, спец. „Книгоиздаване”.
Член е на СБХ и ADC Bulgaria.