hide

14.90 лв.
13.41 лв.
 

Ничия

Редактор
Янко Енчев
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
14.90 лв.
Брой страници
192
Издадена на
03.2014
ISBN
978 954 491 986 3


 
Христина Панджаридис е от авторите, които се проявяват в полюсни жанрове – от най-късия, хайку, до романа „Ярост“ (2011 г.), написан в съавторство. През 2012 година е обявена за най-добър автор на кратка проза на Медийната група на международните литературно-публицистични вестници „Интелигент“– Русия.

Прекрасна книга. Модерен западен роман, съчинен от славянка. Стоплен от славянка. Много добър език, отлична образност, вътрешна поезия (готови стихотворения има в него, внезапни, стягащи гърлото метафори).“ 
Янко Енчев

„Може би викът: „Олеее!“ е оргазмът, който щеше да преживее, ако не се взираше в подробностите.
Любовта емигрант ли е, или полиглот? 
Нима за прастарото човечество има някакво значение?
Каква съм аз?
Българка на работа в чужбина, или чужденка с български акцент?
Една жена, която наднича в себе си и чува гласа на околните: „Колко безинтересно е страданието!“ 
Тя не прави упражнения против остеопороза.
Тя наблюдава какви ги е забъркала досега.“

„Да отидеш да работиш в друга страна не е ли вид проституция? Щом има видове любов, защо да няма и видове продаване на собствените сили... О, вопли на наранена душа! Любовници на тялото се намират, но любовници на потайностите вътре в теб – безнадежден случай!
Колко банална и непочистена би била шумната Испания без българките.“
 
Как се роди "Ничия"?

"Като повечето деца – непланувано, от любов, страст и неправилни изчисления. Започна като разказ за Доротея – една истинска жена, но историята не свърши. За първи път преживях твърдението на писателите, че героите те водят и объркват намеренията ти. Беше вълнуващо да пиша и да ги наблюдавам отстрани."
 
 
"Пътуване - до намиране на притежател", Рецензия на Иглика Дионисиева за романа "Ничия" в Литературен вестник, (стр. 4, бр. 15/2014)