hide

22.00 лв.
19.80 лв.
 

Без герой

Автор
Редактор
Петя Петкова
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
22.00 лв.
Брой страници
284
Издадена на
04.2024
ISBN
9786191868919
Тегло
320 g

От физкултурния салон в училище с непогрешимата миризма на съблекалня до склад за вторични суровини и ферма за пуйки; от претъпкана с вещи къща до стъклена наблюдателна кула на върха на планината; от жежкото безвремие на сицилианската провинция до хапещия студ на една битническа Коледа в Лонг Айлънд. Колкото и разнообразни да са сюжетите, темите, гласовете и жанровете в сборника, през тях като обединяваща нишка минава въпросът за оцеляването – буквалното физическо оцеляване на отделния човек, но и на цели биологични видове и хабитати, челният сблъсък на детството с живота, границата между човек и родител, възможно ли е да продължиш да живееш без мечти, без надежди и без герой. 

15 блестящи разказа, белязани от остро чувство за абсурд и стъписваща състрадателност към крехката същност на човека, облечени в непогрешимия, ярък и неприлично богат език на Т. К. Бойл. 
~ Трей Греъм, Уошингтън Поуст

Безпощадни, печални, зловещо смешни разкази.
~ Джанет Маслин, Ню Йорк Таймс 

В „Без герой“ няма нищо познато и досадно: литературата е изпълнена със смайващата жизненост, типична за Т. К. Бойл. Той пише като ангел, пък бил той понякога и доста язвителен, непочтително джвакащ дъвка ангел. 
~ Лори Мор, Ню Йорк Таймс Бук Ривю

В света на Бойл всичко може да се случи – и обикновено се случва. 
~ Луиза Ермелино, сп. Пийпъл

 Бойл, изглежда, може да пише на всякакви теми – от видовете жаби до отглеждането на марихуана, от снъф филми до профсъюзни дела. Читателят има чувството, че е попаднал на ексцентричен екскурзовод, който има връзки навсякъде.
~ Артър Салм, Сан Диего Юниън Трибюн

В тези изключително разнообразни разкази Т. Корагесън Бойл съчетава техническата сръчност с неуморните странствания на въображението си – често в очарователно злокобни посоки.
~ Бенедикт Косгроув, Сан Франсиско Кроникъл