hide

25.00 лв.
22.50 лв.
 

Морски приказки. За две земни деца, приятеля им делфин и морските хора

Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
25.00 лв.
Брой страници
152
Издадена на
06.2022
ISBN
9786191868926
Тегло
432 g

Лилия Старева над 30 години изследва ценностите на българския фолклор: традиции, празници, ритуали и обичаи, митове и легенди, приказки, пословици и поговорки, басни и гатанки. Събрала ги е в редица енциклопедични издания: „Български светци и празници“, „Български ритуали и обичаи“, „Български имена и традиции“, „Български ритуали за късмет“, „Митове, творци и време“, „Приказки и легенди за български имена“, „Детето – по-голямо и от царя“, „Светове и създания“ и др. Съставител е на сборниците „Български народни приказки“, „Български народни пословици, поговорки и гатанки“, „Българските басни“ и др. „Морски приказки“ е първата ѝ книга с авторови приказки.

Докато родителите на Гошко и Мими, героите на тези морски приказки, проучват пътните карти и чертаят планове в кое кътче от земния рай да отведат децата си, любопитните малчугани ще се взират в смълчаното море и ще чакат. Знаят, че то само привидно мълчи. През нощта не спи, а отваря вратата на тайния си живот и разказва на сънуващите. Знае милиони и трилиони думи и някой път ще им проговори.
Прочитайки тази книга, малките читатели ще разберат, че водата може да е суха, има своите тайни, вълшебства и мъдрост. Ще научат, че целият морски свят е населен от създания, които донякъде приличат на нас, имат свой език, мислят, чувстват, страдат и обичат. А един делфин, безкрайно умен и добър, винаги е готов да помогне на изпаднали в беда земни деца, откриватели, мечтатели.