hide

23.00 лв.
20.70 лв.
Извън наличност

Кукувича прежда

Редактор
Красимир Лозанов
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
23.00 лв.
Брой страници
488
Издадена на
02.2020
ISBN
978 619 186 547 5

„Ироничен, мнимо несериозен, сладкодумният Христо Карастоянов разказва зловещи истории, сътворяващи се в едно, инак погледнато, идилично градче: гарнизонният духов оркестър си свири в градската градина, а зад тезгяха в сумрачната и миризлива аптека наднича младо момиче.

Другото е барут, кръвнина и... гилотини!”

– Рашко Сугарев в книжка 6 на списание „Пламък”, 1985 година

 

„Любов и тайна измяна, безсмислено предизвикателство към смъртта, антимонархически и промонархически пристрастия се преплитат в напрегнатата и интересна фабула на повестта. Опрян на основното проучване на епохата, авторът пресъздава документалната автентичност с един непринуден разговорен стил, благодарение на който читателят съпреживява събитията.”

– Христиана Василева, вестник „АБВ”, 4 август 1987

 

„Кукувича прежда”, чието действие се разиграва през 20-те години, но се появява също и Джон Ленън, напомня за „Бесове” на Достоевски: с анархисти и атентати, с кинотеатри и цепелини и с един синтез между повествувателните техники на модерната литература и балканското разказваческо изкуство. Арена на събитията е българската провинция: в столицата животът само се симулира, а в провинцията се изстрадва.”

– „Анархисти & цепелини на Балканите”, Berliner Zeitumg, Nummer 16-19, 20. Januar 2013

 

Още за трилогията: 

– БНТ (видео);

– Студио Ямбол

– Highviewart;

– Plovdiv Time

– Литературни разговори с Антония Апостолова (интервю с автора)

– Делник;  

– Откъси;