hide

23.00 лв.
20.70 лв.
 

Кукувича прежда

Редактор
Красимир Лозанов
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
23.00 лв.
Брой страници
488
Издадена на
02.2020
ISBN
978 619 186 547 5

„Ироничен, мнимо несериозен, сладкодумният Христо Карастоянов разказва зловещи истории, сътворяващи се в едно, инак погледнато, идилично градче: гарнизонният духов оркестър си свири в градската градина, а зад тезгяха в сумрачната и миризлива аптека наднича младо момиче.

Другото е барут, кръвнина и... гилотини!”

– Рашко Сугарев в книжка 6 на списание „Пламък”, 1985 година

 

„Любов и тайна измяна, безсмислено предизвикателство към смъртта, антимонархически и промонархически пристрастия се преплитат в напрегнатата и интересна фабула на повестта. Опрян на основното проучване на епохата, авторът пресъздава документалната автентичност с един непринуден разговорен стил, благодарение на който читателят съпреживява събитията.”

– Христиана Василева, вестник „АБВ”, 4 август 1987

 

„Кукувича прежда”, чието действие се разиграва през 20-те години, но се появява също и Джон Ленън, напомня за „Бесове” на Достоевски: с анархисти и атентати, с кинотеатри и цепелини и с един синтез между повествувателните техники на модерната литература и балканското разказваческо изкуство. Арена на събитията е българската провинция: в столицата животът само се симулира, а в провинцията се изстрадва.”

– „Анархисти & цепелини на Балканите”, Berliner Zeitumg, Nummer 16-19, 20. Januar 2013

 

Още за трилогията: 

– БНТ (видео);

– Студио Ямбол

– Highviewart;

– Plovdiv Time

– Литературни разговори с Антония Апостолова (интервю с автора)

– Делник;  

– Откъси;