hide

28.95 лв.
26.06 лв.
 

Вечната муха

Редактор
Биляна Курташева
Корица
Твърда корица
Корична цена
28.95 лв.
Брой страници
82
Издадена на
05.2010
ISBN
978-954-491-624-4

"Казано най-кратко, това е романът на една вечна муха с един нетраен свят. Сред цялата джунгла от спайдърмени, тарзани, микимауси, патоци и прочее, в целия този Ноев Ковчег на комикс-културата, влита с взлом една муха.

В началото имахме само тази муха в главата и няколко съмнения.
Как се прави graphic novel на български?
Как се рисува гледната точка на една муха?
Как най-негероичното същество в света може да се превърне в герой на история?
И как да се поотмести човекът от центъра на света и историите?
Опит, в който има известна екология.

Сега, когато държите този трагикомикс, нашите съмнения кръжат наоколо, така че бъдете добри, огледайте се да не ви види някой, и се зарадвайте.
Мухата ще намери начин да разбере.

Следвай мухата..."

Г. Г. & Н. Т.


За авторите:

Георги Господинов (1968) е автор на книги, пиеси, сценарии за филми. Първата муха се появява в дебютната му стихосбирка „Лапидариум“. После я виждаме да прехвърча из стиховете му в „Черешата на един народ“, „Писма до Гаустин“ и „Балади и разпади“.

С излизането на „Естествен роман“ мухата става международна, преведена е на 15 езика и бръмчи без акцент на английски, френски, немски, испански, руски, италиански и пр.
В сборника с разкази „И други истории“ се появяват и други мухи – едни луцифери на отвъдното, също попътували тук-там по света.
Г. Г. е автор на пиесите „D. J.“ и „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“ (без мухи), както и на няколко сценария за късометражни филми, последният от които, „Омлет“, отличен на Фeстивала за независимо кино Sundance 2009.

Никола Тороманов (1968) е сценограф и художник. Автор на визуалните решения на над 30 театрални представления в България, Германия, Русия, Турция и др. Има няколко изложби: „Картини от една изложба“, по Мухоргски; „Fe-mail“, пощенски картички до дузина представителки на нежния пол; „Бестиарии“, където открива удоволствието от контакта с животни. Предстои да се изложи в нов проект наречен „Вечната муха”.

С мухата се запознава чрез Г. Г. и от 2005 г. активно дружи и работи с нея.

За този период Н. Т. е нарисувал няколко десетки хиляди мухи и с право възнамерява да кандидатства за Книгата на Гинес в тази категория.