Автори / Кармен Мишу

Кармен Мишу

Кармен Виктор Мишу-Бойчева e родена на 01.10.1970 г. в гр. Видин. Там завършва Френска езикова гимназия и впоследсвие медицина в Букурещ, Румъния. От 1996 г. до 2002 г. работи в Националния център по заразни и паразитни болести – гр. София като научен сътрудник ІІІ ст. в областта на епидемиологията. През 2009 г. завършва фармация в Констанца, Румъния. В момента със съпруга си, който е акушер-гинеколог, притежават клиника по гинекология с ин-витро филиал. Има дъщеря – Любомира, на 7 години.
Владее писмено и говоримо френски, румънски, английски и руски. Говори гръцки, защото баба й и дядо й са с гръцки корени.
Първата й книга – „Балканска сага” – е издадена през 2007 г. Тя проследява съдбата на семейството на един български офицер в началото на ХХ век.
Втората й книга – „Нестинарка” – излиза на книжния пазар през 2008 г. В нея се преплитат мистиката на нестинарството и реалният свят на българското село в средата на ХХ век.
В сборника с разкази „Синият фургон” са събрани съдбите на хора от нашето съвремие. Той представлява своеобразна миниатюра на прехода в най-новата ни история.
В момента пише книга за семейството на виден габровски фабрикант – възрожденец и родолюбец. Интересът й към историята е видим във всички нейни романи.