hide

35.00 лв.
31.50 лв.
 

Митологичен атлас. Карти и чудовища, герои и богове от дванайсет митологични свята

Преводач
Превод от
Английски език
Редактор
Мария Енчева
Оформление
Илюстратор
Тиаго де Мораеш. Визуална адаптация: Петър Комитов
Корица
Твърда корица
Корична цена
35.00 лв.
Брой страници
90
Издадена на
07.2023
ISBN
9786191868056
Тегло
1090 g
Оригинално заглавие:
Myth Atlas

Пригответе се за пътешествие из дванайсет магически митологични свята. Добре ще е да си носите карта.

Картите в този атлас са специални – те показват как дванайсет удивителни култури гледат на света. За някои той е огромно дърво или обърната наопаки планина. Други вярват, че живеем на гърба на гигантска костенурка. Но всички варианти са изумителни. Докато обикаляте по света, ще срещнете невероятен набор от богове, чудовища, герои, хитреци и фантастични създания. 

Само внимавайте за върколаци и банши по пътя...

Бележка на издателя:

Изследването на митове е коварна работа. Всички култури, споменати в тази книга, са изключително разнообразни и съществуват десетки, ако ли не и стотици различни версии на тези истории. Докато правехме проучването си се стремяхме да изберем най-широко разпространените варианти и дадохме всичко от себе си да изложим фактите точно. Ако сметнете обаче, че някъде много сме сгазили лука, молим да ни уведомите.

„Митологичен атлас“ приятелски ще ви запознае с едни от най-изумителните култури на планетата. Някои от тези вярвания вече съществуват единствено в учебниците по история, но други все още са свещени за много хора по света в днешни дни. Нека отбележим обаче, че не сме правили опити да разясняваме настоящи религиозни практики, тъй като това излиза извън обсега на тази книга. Тук говорим за легенди: великолепните истории, които хората са си разказвали в продължение на хилядолетия, в опит да осмислят човешкото съществуване и заобикалящия ни свят.

Ще ни се да можехме да сместим още повече от културите по света. За съжаление обаче пространството беше ограничено и се наложи да направим някои тежки избори по отношение на това какво да включим. Извинете ни, ако сме пропуснали някоя от любимите ви истории, но пък се надяваме, че ще откриете и много, които да ви запленят. А ако книгата ви вдъхнови да попрочетете повече за удивителните и безкрайно чаровни световни митове, още по-добре!