hide

77.00 лв.
69.30 лв.
 

Седемте континентални първенеца

Редактор
Станислава Станоева
Оформление
Корица
Твърда корица
Корична цена
77.00 лв.
Брой страници
656
Издадена на
11.2020
ISBN
978-619-917-040-3

В н и м а н и е! Като купувате тази книга, вие финансирате 17 метра от пътя на Атанас Скатов към първото зимно изкачване на К2 в историята.

Всеки, закупил книгата, получава специален сертификат с уникален номер, подписан лично от Атанас Скатов.

Извисяващ се на височина от 8611 метра, К2 е вторият по височина връх на планетата и е считан от мнозина за най-трудния и най-опасния за изкачване.

От 14-те върха с височина над 8000 метра К2 е единственият, който никога не е изкачван при зимни условия. Сред височинните алпинисти това се счита за едно от последните големи предизвикателства.

Българинът Атанас Скатов е в процес на подготовка за участие в зимна експедиция към К2 в началото на 2021 година. Амбицията му е да стане първия човек в света, изкачил К2 през зимата.

Всички приходи от продажбата на новата му книга „Седемте континентални първенеца“, издадена в тираж от 506 екземпляра, отиват за финансирането на участието му в зимната експедиция по изкачването на К2.

 

Това е книга за смелостта и силата на човешката природа – не само да изкачиш най-високите върхове на седемте континента, но и да надскочиш себе си. Книга дневник на човешките преживявания и професионални изпитания в най-високите планини на Земята. Това е и книга апел за спасяването на природата.

Атанас Скатов ни показва, че дори и на растителен режим, всички върхове могат да бъдат изкачени, стига да имаш любов в сърцето, упоритост, издръжливост на тялото и ума, както и силна воля. Прочетете тази книга! Интересните случки и богатият снимков материал ще ви пренесат там, където само малцина успяват да пристъпят – на седемте най-високи континентални върха на планетата ни.

Станислава Станоева