hide

10.00 лв.
9.00 лв.
 

Моментът преди порастване

Редактор
Божана Апостолова и Миглена Николчина
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
10.00 лв.
Брой страници
56
Издадена на
02.2018
ISBN
978 619 186 400 3

 
Но кой точно е този момент?
Моментът, в който думите започват дръзко да растат навътре, непроизнесени - и вече се превръщат в стихотворения. Моментът, след който близостта с Другия разчупва калъпа си - и започва да произвежда самота или пък независимост. Моментът, в който сладкото момиче вече е жена с прозорлив и елегантен ум.
Лили ни разказва честно историите на своето узряване и в хумора им вече накиселява тъгата. 

Марин Бодаков
 

Рядко се случват подобни дебюти в литературата ни, затова и трябва да ги ценим. Лили Йовнова дебютира в литературата ни като един млад човек, който младост не помни. Като един търсещ поет, който вече знае, че намирането е само повод за следващото търсене. Като напълно завършен поет. Когато четеш тази стихосбирка, неизбежно е да си помислиш: "Господи, как момиче в тази крехка възраст е написала толкова зрели стихотворения?" Ще кажа само, че за мен отговорът се крие в стихотворението "Молитва". Стихотворение, което може да ти разцепи душата, защото е написано от една разцепила се за момент душа.

Иван Димитров
 

Стихотворенията на Лилия Йовнова скачат в локвите, а не бягат от капките. Тя е дете, жена и поет.

Илиян Любомиров
 

Книгата бе отличена със съпътстваща награда в категория "Поезия" на Националния литературен кункурс за дебютна литература Южна пролет 2018 г.