hide

9.00 лв.
7.65 лв.
 

Черна книга на застрашените видове

Редактор
София Несторова
Корица
Мека корица
Корична цена
9.00 лв.
Брой страници
48
Издадена на
12.2011
ISBN
978 954 491 714 2


"Черна книга на застрашениете видове" е тематична книга на поета Владимир Левчев, илюстрирана с гравюри на Стоимен Стоилов. Много от застрашените видове на Левчев са се появявали за първи път на английски в две от неговите стихосбирки, издадени в САЩ.
 
Владимир Левчев: Когато заминах за Америка, мислех, че никога няма да се върна, Интервю на Невена Борисова, 19 Януари 2012 г., Е-вестник

 

Интелект и милосърдие са опорите в стиховете на Владимир Левчев. Това са работи, които сякаш ни разбират. В полутъмното пространство на човешките отношения Левчев осветява, разкрасява. Неговата поезия е място, което никога не бихте поискали да напуснете. Ние сме изправени пред голям дух, който пише в най-добрите традиции на европейските класици. Америка е щастлива, че го има.

Грейс Кавалиери

Поезията на Владимир Левчев: Оригинален глас, твърде проницателен за годините си. Мрачен и също толкова прекрасен поглед.

Уилям Мередит


Черната книга е паметна плоча, регистрирала резултатите от човешкото несъвършено знание. Тя е написана от гласовете на застрашените създания - жирафи, врабчета, мравки. Това, което те казват, е потресаващо и безжалостно, и само фактът, че талантът на Левчев ги е накарал да проговорят, е единствената надежда. Това, което ние трябва да направим, е да се вслушаме.

Майкъл Колиър