hide

10.00 лв.
9.00 лв.
 

Сляпа неделя

Редактор
Елин Рахнев
Корица
Мека корица
Корична цена
10.00 лв.
Брой страници
96
Издадена на
05.2011
ISBN
978 954 491 697 8


Тази книга не просто излиза от печат. 
Тя излиза на арената.
Онези, които познават Румен Леонидов и неговите стихове, вероятно си дават сметка, че съприкосновението с поезията му не е eднозначно изживяване като "музика за душата".
В неудобния й свят търсачите на интелектуални удоволствия могат да стъпят накриво. Могат да се изпонарежат в сстърчащите стъкла на изгрева. Има опасност да срещнат ангел, който ще им бръкне в мозъка.
Защото в "Сляпа неделя" двубоят между повседневното и пространствата на духа няма предизвестен край. Ще се убедите, че Румен Леонидов вече не подбира оръжията в продължаващата битка с повърхностната представа за собственото ни съществуване. Той не се е поколебал да извади старите ками от най-тъмните народни песни и клетви и да ги нареди до плакатните револвери на модерния стих.
Повечето от вас вероятно не знаят какво е "Сляпа неделя". А тези, които знаят - не вярват. Те вярват във видимата страна на Луната.
Затова разтворете "Сляпа неделя", за да видите Невидимата страна на поезията

Живко Желев

"Румен Леонидов е може би най-уволняваният български журналист. В новата си книга "Сляпа неделя" той се обявява срещу онези, които не мислят със собствените си глави, а се поддават на тоталната манипулация." 

Репортаж на btv за книгата и интервю с автора


"През последните девет години виждахме Леонидов във всякакви роли - редактор, издател, преподавател в СУ, общественик. А той през това време е събирал гнева си в поетика, за да изрече сега ясно и високо „не” на всичко бездарно и бездуховно. И да потърси истината в корените. За него те са в Гевгелия, там се ражда и „Сляпа неделя”.

Репортажа за представянето на автора в рамките на "Алея на книгата", Бургас, bzone.info