hide

13.00 лв.
11.70 лв.
Извън наличност

Всички ще умрем, а сега наздраве

Редактор
София Несторова
Корица
Мека корица
Корична цена
13.00 лв.
Брой страници
272
Издадена на
12.2010
ISBN
978 954 491 655 8

В слушането на музика, четенето на книги и гледането на филми наравно участват както създателите, така и консуматорите. Всеки със своята интелигентност, глупост, тъга, веселие, моментно настроение. Може би един афоризъм да използвам: Контактът с произведение на изкуството прилича на любовен акт."

Рангел Вълчанов

"Не съм чел по-щура книга от тази. Книга - нескончаем телефонен разговор с неизвестна и непонятна дама, книга-изповед на стар грешник, книга "джунгла, от кято се надвикват всякакви зверчета". Страници, написани в изискан стил, с блестящ език, неочаквано прекъсвани от откровени шопски псувни. Достоврни истори за невроятни и необясними хора. Това не е автобиография, това не са и мемоари. Това е Рангелиада! Наздраве!"

Георги Данаилов
 

 

Рангел Вълчанов (1928 – 2013) е режисьор и сценарист на някои от най-запомнящите се и прекрасни филми в българското кино. Освен фин визуалист и майстор на кинообраза, режисьорът борави изключително умело със словото, създавайки плътни, наситени образи, изградени с топлота и специфично чувство за хумор - запазената марка на Рангел Вълчанов.

Завършил е театрална режисура при проф. Боян Дановски във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" (1953). Работи в СИФ "Бояна" от 1952 като асистент-режисьор и режисьор. Член е на Европейската филмова академия и народен артист. Сред най-известните му ленти от този период са "На Малкия остров", "Инспекторът и нощта", "Вълчицата". От 1970 до 1972 г. работи в Чехословакия, където заснема "Лице под маска" и "Шанс". После отново в България продължава да изненадва с нестандартните си решения в "Следователят и гората", "Лачените обувки на незнайния войн", "За къде пътувате?", "А сега накъде?". 20 години по-късно е заснето и продължението "А днес накъде?".