hide

8.00 лв.
7.20 лв.
Извън наличност

Чудовище вкъщи

Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
8.00 лв.
Брой страници
72
Издадена на
02.2009
ISBN
978 954 491 497 4

Тандемът Виктор Самуилов, Яна Левиева като автор и художник на детски книги е очаквано добра комбинация. Твърдението не е оригинално, за разлика от книгите им, които винаги са неочаквани и пълни с изненади. Двамата отново са сътворили великолепно издание, което няма да се уморите да прелиствате отново и отново.
Още с “Ние, мушмороците” Виктор Самуилов и Яна Левиева показаха как се прави съдържателна и красива детска книга. Следващата им съвместна работа – книгата “Опако дете” бе отличена с Националната награда „П. Р. Славейков” за принос към детската литература.

Ето сега двамата ви предлагат да се полюбувате на “Чудовището вкъщи”. Въпреки явните симпатии на авторите към немирните хлапета (мушмороците, опаките деца, а сега направо "чудовищата"), книжката е подходяща и за послушни деца, за ангелчета на мама и тате, както и за всички, които не са забравили детето в себе си. 

"... Виктор Самуилов и Яна Левиева (отново е трудно да се каже кой точно е поетът и кой - художникът) с тази книга продължават да свързват нас, възрастните, с истинския свят на съвременното българско дете. Без фалшива красота, без фуклив морал. А с ирония и мекота, с виртуозни езикови, визуални и шрифтови шеги."

Марин Бодаков, вестник Култура

 

"Слава богу , че през последните няколко години заработи един сериозен тандем в изданията за деца, който, следвайки собствената си естетика, успява да се превърне в алтернатива на масовата матрица, която зомбира повечето издатели на детска литература. Това са поетът Виктор Самуилов и художника Яна Левиева, автори и на поредното заглавие, осъществили заедно "Чудовище вкъщи". За феновете на тази естетика това не е неочакваното чудо, да се надяваме, че то ще бъде открито и от незабелязалите ги още родители и педагози, за да ги приобщи към едно друго светоусещане, което децата дълбоко тачат." 

Малина Томова, Литературен вестник


"Трудно е да не се забележи тази книга – във формата на къща, здраво свързани с метална спирала листи от висококачествена хартия, а в същото време – корица в мрачни краски. Защото - напълно в духа на времето, стиховете са не само за деца, така, както и по-голямата част от късометражните и пълнометражни анимационни продукции. А и няма как да говорим за Чудовище, а пък корицата да е розова, нали?"

Гергана Стойчева, Словеса