hide

6.00 лв.
5.40 лв.
 

Ощ

Редактор
Георги Господинов
Оформление
Поредица
Корица
Мека корица
Корична цена
6.00 лв.
Брой страници
40
Издадена на
04.2006
ISBN
978 954 491 360 1

"В някакъв смисъл това е поетика на пунктира, на подсказаното... От читателя, ако е търпелив и добросъвестен, се иска да направи фигурката, да огъне образите тук в някакво ново оригами на поезията... От горното следва известна триизмерност в това писане, във фигурката на стихотворението."

Георги Господинов, Литературен вестник


"Ясно, че книгата е много арт, но с мултимедийния диск улучва между очите цялата традиция на възприемане на литературното."

Пламен Дойнов, Литературен вестник


"Всъщност стихосбирка не е достатъчно определение на този проект, който интегрира вербалното и визуалното, в който думите произтичат от видимото и едва после се опитват да го назовават."

Катя Атанасова, Капитал Light„Ощ” не е дума, „ощ” живее между две думи, „ощ” е състояние, начин на писане и начин на четене, не дава отговори, а самото то е отговор, който може и да не разберете, но ще почувствате и сами за себе си ще обживеете.

Една книга, в която нараняванията и надъзите са леки грешки в една игра на подлепване, изрязване, прекопиране, в която трябва да поиграем, да ги забравим.

В дебютната си стихосбирка Веселина Сариева (която също трудно може да определим между поет, концептуален автор, галерист и ощ) предлага и един нов модел на четене, онагледен в мултимедийния диск „Стая за четене на поетичния цикъл ощ”, придружаващ изданието. „Стаята” пряко свързва четенето със съвременните визуални изкуства и самата тя е пространствена миксмедия инсталация.