hide

14.99 лв.
13.49 лв.
 

Това съм аз – Едичка! Велика беше нашата епоха

Превод от
руски език
Редактор
Георги Борисов
Оформление
Поредица
Корица
Мека корица
Корична цена
14.99 лв.
Брой страници
484
Издадена на
03.2005
ISBN
9544912126

“Показвам света такъв, какъвто той е според мен. Мъча се да не измислям и лъжа, а да давам храна за размисъл...Така че, като прочете книгата ми, човек да зареже паницата с боб и да хване пътя, да се влюби до лудост в жена, да преживее велики мигове...Това се опитвам да дам на читателя си аз, а не да го правя по-добър, не!”
Тези думи на Едуард Лимонов определят цялото му противоречиво, белязано със знака на големия талант творчество: от историята на неговите скандални любови в първия му роман – „Това съм аз – Едичка!”, до автобиографичните страници на другия му бестселър – „Велика беше нашата епоха”, където той се опитва да оправдае генетически своето бунтарство, да го впише в културния контекст на времето и традицията.

Едуард Лимонов (Савенко) е роден през 1943 г. в Дзержинск. През 1974 г. е принуден да емигрира в САЩ, а от 1980 г. живее в Париж. През 1992 г. се връща в Русия и основава Националболшевишката партия. Сред наи-известните му книги са романите „Дневник на неудачника”, „Юношата Савенко”, „Младият негодник”, „Палачът”, Коняк Наполеон”, сборниците с есеистика и публицистика „Книга на мъртвите”, „Анатомия на героя”, „По затворите”, „Тържество на метафизиката”. 

Едуард Лимонов умира в Москва на 17 март 2020.