hide

Поредната “Среща в сряда”, на която ви канят къща музей “Иван Вазов” и издателска къща “Жанет-45” ще се проведе на 24 октомври от 18 часа. Гост ще бъде нашумялата с оригиналното си писане и присъствие авторка Мария Станкова. Освен с книгите си “Наръчник по саморъчни убийства”, “Бейби лъжкиньо, “Искам го мъртъв и “Трикракото куче”, Мария Станкова  е известна и с театралните си и куклени пиеси, и с киносценариите си. По един от тях Милена Андонова засне филма “Маймуни през зимата” и спечели доста български и международни кинонагради.

Мария Станкова, музикант по образование и читател на архиви по страст, умее да разказва изумителни истории, в които смесва времената, заплита съдби, но го прави просто и дълбоко, увлекателно и интересно, така че да не ни се иска да свърши.

Мария Станкова ще чете от издадените си в “Жанет-45” и бъдещи книги в сряда, 24 октомври, в къща музей “Иван Вазов” и това е нашият истински литературен избор преди местните избори. При това авторката ще дава автографи, а не обещания. Обещанието за една хубава, приповдигната от автентичността на думите и живота вечер, го даваме ние, организаторите на традиционните вече “СРЕЩИ В СРЯДА”.