hide

15.00 лв.
13.50 лв.
 

Уроборос

Редактор
Виктор Самуилов
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
15.00 лв.
Брой страници
204
Издадена на
02.2013
ISBN
978 954 491 880 4

 

"Рецептата за страхотен роман според Иво Георгиев: Разстилате сюжет на няколко пласта, между тях слагате плънка от тъга, ирония, смях, щипка ерес, чаена лъжичка абсурд, любов на вкус, поръсвате няколко истории за прасета, няколко безумни, но брилянтни скокове между XIV и XX век. Слагате всичко това във фурната на Корсика да се опече. С две думи - пълна щуротия. Но омагьосваща и ярка."
Христо Карастоянов


Има ли решение въпросът за времето? Мистерия ли е то, или границите, разделящи епохите, са само привидни, създадени, за да ни отдалечат от очевидните, понякога непоносимо лесни отговори. На тази, а и на други загадки се опитва да отговори романът на Иво Георгиев. Книгата е шеметна, но и ерудирана. Провокация, в която се преплитат средновековна ерес, любовна авантюра и екзотично пътешествие. "Уроборос" е роман, написан е майсторска лекота.
Силвия Томова

Вижте трейлъра на романа. 

 

"Два разказа, вписани така един в друг, че нямат начало и край, а взаимно преливат – самопораждат се и така до безкрая. А са отделени от векове уж. Това е “Уроборос”, змията, захапала опашката си като символ на безкрайността, книгата на Иво Георгиев."
Христо Блажев, Книголандия, 15.04.2013

 

Отзиви от срещата на Иво Георгиев с бургаската публика: Димитър Мишев за Burgas+, 18.04.2013


Елка Василева, за Gramofona.com,18.04.2013