hide

13.00 лв.
11.70 лв.
 

HOLY FOOL, Градът на кучетата

Редактор
София Несторова
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
13.00 лв.
Брой страници
381
Издадена на
01.2010
ISBN
978-954-491-590-2

 „Градът на кучетата“ е първият роман от поредицата „HOLY FOOL“. Той разказва история, която е възможна в България в навечерието на влизането й в ЕС. Романът изследва страната през очите на един американец.
Една и съща жена загива в Калифорния и в София. Разследването на нейния живот води американеца Гордън Шел от кабинетите на министри до калта на крайградските гета.
Гордън  попада в свят на занемарени хотели, политически игри и нехигиенични предложения за секс. Резидентът на ЦРУ в посолството го приветства с думите: „Много неща са наопаки в тази страна, но най-шокиращото е, че тук зайче рекламира Duracell. Държат си колите по тротоарите, а хората ходят по платното. В баровете входът е безплатен, а си плащаш тоалетната.”
Следващият роман „Царят на гъдела“ следва живота на героите в Холивуд.

"... И диалозите, особено те. Естествени, вътрешно присъщи на героите и ситуациите; придвижват сюжета, а са леки, чак виртуозни; носят богати смисли, а са като непредзададени, спонтанни и елиптични, каквито са разговорите само в живота. И в доброто кино. Именно заради диалозите ми се вижда, че матрицата на този роман е един киносценарий с името Holy Fool."

Из текста "Надежди и упования в господин Илиев" на Нина Иванова, публикуван във в. "Култура"