hide

СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ ви канят на среща-разговор с авторката Красимира Стоева. С нея ще си говорим за писането, стиловете в литературата, за избора, за музите...

28 март, понеделник, 18.30 ч.
Пътуващите книги на Стара Загора, ул. «Кольо Ганчев» №62-64 

Красимира Стоева е родена и живее в гр. Пловдив. Завършила е бакалавърска степен по „Социология“ и магистратура „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има специализация по „Журналистика“. 

Със своята проза е печелила литературна стипендия на ИК „Пигмалион“ и награди от национални конкурси. Първата ù книга е сборник с фантастични разкази „Снежните пясъци на Хира“ (ИК „Аргус“, 2008), а една година по-късно излиза първият ù роман „Уроци по грим и горчив шоколад“ (ИК „Хермес“, 2009). 

„Лабиринт с разноцветни конци“ печели наградата за роман в националния конкурс „Фантастика през 100 очи“ на ИК „Аргус“ за 2010 г. 
„Животът на Мая“ е интерактивен роман. Той е пъзел от 99 епизода, 7 различни края и стотици възможни начини да достигнете до тях - от Вас зависи как ще го наредите!