hide

Издателство Жанет 45 и Книжарница Ciela имат удоволствието да Ви поканят на среща разговор с 

МИЛЕН РУСКОВ

Носител на Награда за литература на Европейския съюз 2014 за България

9 декември, вторник, 18.00 часа
Книжарница Ciela - Подлез на Ректората 
София, бул. Цар Освободител № 22 
Вход свободен

Събитието се организира в партньорство с Европейската и Международна федерация на книготърговците (EIBF) и Федерация на европейските издатели (FEP). Наградата се организира от Консорциум ( Европейска и Международна федерация на книготърговците, Европейския съвет на писателите и Федерацията на европейските книгоиздатели) от 2009 г.
http://www.euprizeliterature.eu/

На 18 ноември българският писател Милен Русков заедно с още 12 автори от други страни в Европа бе отличен с наградата на ЕС за литература за 2014 г. на тържествена церемония, организирана от Европейската комисия. Милен Русков заедно с още трима от лауреатите участваха в публична дискусия в Международната къща на литературите Паса-Порта, Брюксел. Писателят бе специален гост в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз. 

За автора:
Милен Русков е писател и преводач, автор на три книги: „Джобна енциклопедия на мистериите“ (2004), за която получава наградата за дебют „Южна пролет“, „Захвърлен в природата“ (2008; 2011 - издание на английски в САЩ), за която получава наградата „Вик“ за роман на годината, и „Възвишение“ (2011), за който получава наградата „Златен век“ на Министерство на културата (2012), Награда „Христо Г. Данов“ (2012), „Елиас Канети“ (2013), Награда на Европейския съюз (2014).