hide

ИК ЖАНЕТ 45 ви кани на

Среща с
Георги Господинов

София
8 октомври 2013 (вторник) от 18.30

Съюз на архитектите в България, ет.2 ул. Кракра №11
Модератор Георги Ангелов

Пловдив
11 октомври 2013 (петък) от 18.30

Драматичен театър Пловдив, Камерна зала
ул. Княз Александър I №38

Тази среща съвпада с излизането на „Естествен роман” на 23-ия му език, исландски, и успеха на първото чуждо издание на „Физика на тъгата” – в Италия. На премиерата за първи път ще бъдат показани преводните издания на книгите.

Какъв български писател!
Il Sole 24 Ore, Италия

И всичко стана луна

Колко пътува светлината от едно спряло слънце и какво можем да свършим за тези минути? Коя е най-могъщата дума? Какво означава да закъснееш за среща, уговорена преди 40 години? Какво ще правим със смъртта утре, в близко бъдеще?
Деветнайсет разказа, писани в последните години. Част от тях излизат първо в антологии на европейския разказ и сборници на различни езици. Сега са събрани за първи път в книга, дванайсет години след „И други истории”.
Истории за любов и край, с предчувствие за чудо, както би казал Гаустин. Вгледани в лицата от последните дни, вслушани в гласовете им.

Топ 10 на най-продаваните книги август и септември.

Книга на месец август на „Български книжици”


Остро перо и нежен поглед... С Георги Господинов се гмурвате в един въображаем свят, където всяка буква препраща към жена, всяка дума се люлее между тъгата и хумора.

Le Nouvel Observateur, Paris

Моментът, в който зачетох „И всичко стана луна“, разбрах, че 12-те години чакане за нов сборник от Г.Г. са си стрували напълно. Всичко тук е с няколко класи над познатото ниво – праща те в пулсиращата безтегловност на „Невидимите кризи“, но вече с невероятна литература!
Преслав Ганев, Литературата днесНевидимите кризи

Топ 10 на най-продаваните книги за март и април 2013


Невидимите кризи... Брилянтна лекция на българския писател Георги Господинов...
Франкфуртер Алгемайне Цайтунг

Георги Господинов е един от последните големи писатели, съчиняващи Европа...
Ако трябва да потърсим интелектуалното родословие на Господинов, ще го открием може би в двама души - Алеко Константинов и Милан Кундера.
...
Георги Господинов е не просто популярен – той е обичан автор. Една от тайните на неговото писане е в ненатрапчивостта. Макар авторът да присъства постоянно в разказването, той говори, без да обяснява. Спира историята там, където тя застива в образ. И се отдръпва.
Бойко Пенчев, Капитал лайт