hide

Жанет 45 и Събка Дякова - Чехович представят книгата

"Фитнес за женската душа"(разкази)

С участието на редактора на книгата Начо Христосков и актрисата Ирина Гюрганчева

4 октомври (четвъртък), 18:30

Пловдив, Културен център ТРАКАРТ, подлез Археологически

 

Събка Дякова-Чехович е родена на 06.01.1965 г. в Маджарово, Хасковска област. През 1990 г. завършва инженерна геология в МГУ – София, а през 2005 г. – психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Има множество квалификации в областта на психологията: базисна психотерапия и психоанализа, корпоративна психология, психотерапевтичен мониторинг, психодрама терапия, групова терапия, Седона метод терапия...

Работила е като частен предприемач, мениджър, преподавател, тренер и обучител. Психолог с лична практика от 2008 г., с основна насока индивидуална психотерапия и групова терапия в женски групи.

„Фитнес за женската душа“ (освен име на първата й книга) е и име на семинар и семинарни групи за личностно развитие и мотивация за жени.
Разведена (щастливо) с двама синове (прекрасни).

За книгата:

Двадесет и една жени разказват неразказвани никому досега истории за себе си.

Всички имаме такива истории – тайни, интимни, някои болезнени и срамни. Крием ги дълбоко в себе си, защото мислим, че ни правят уязвими. Докато не почувстваме, че в тях е зародишът на нашата промяна. Тогава те се превръщат в извор на сила и обновление.


Двадесет и една истории на жени, които ни карат да се замислим и докосват душата... не само женската.

***

"В разказите няма рецепти за щастие, нито мантри, нито магии. Това са обикновените истории на жени, с които се разминаваме всеки ден по улицата. Може да е жената в автобуса до теб, на опашката в магазина или момичето, което седи в кафето и говори с приятелка. И именно в това е притегателната сила на книгата - нейната абсолютна откровеност, баналност на проблемите и желанието на тези жени да преодолеят себе си, да намерят щастието си."

Откъс от "С фи(т)нес за женската душа", написано от Преслава Илиева, Петък, АЗ ЧЕТА
http://azcheta.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2784%3Adusha&catid=3%3Areview&Itemid=17