hide

Знаете ли как звучи един инструмент за поезия?
Можете да го чуете и видите в:

Бургас - 25 ноември 2011 от 18 часа в Регионална библиотека "П.К. Яворов", ул. "Булаир" 10
http://www.bgmaps.com/map/burgas

Варна - 28 ноември 2011 от 19 часа в галерия "Графит"
бул. "Княз Борис I" 65, като част от Уикенда за съвременно изкуство Con.tempo
http://www.bgmaps.com/map/varna

Вече бяхме:

Пловдив на 12. 11. 2011 от 19 часа в баня "Старинна" , бул. "6-ти септември" 179

"ДНК на думите" е последният пърформанс на Runabout project (www.runabout.eu) - платформа за комуникация и интеракция на художници и музиканти - създадена от художничката Албена Баева.

Изпълнение на поетични текстове на живо, комбинирано със запис и премодулиране на откъси от стихотворения, различни звуци и мелодии, изпълнявани на уникален стъклен бас.
Разказваме една и съща история – за човека и неумолимия цикъл на времето.
Импровизираме с момента и на момента, без заготовки и без предварителни записи. Знаем коя е историята, но не знаем начина, по който ще я разкажем този път. Просто следваме думите и звуците.

Така създаваме инструмент за свирене на писалище и две стихосбирки – „ДНК” и „Иначе казано”на Иванка Могилска.(www.sifon4o.blogspot.com)

Пътуването е подкрепено от програма "Изкуство в движение" на Арт Офис. Програмата “ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ” е инициирана от Фондация “Арт Офис” съвместно с Фондация “Америка за България”. Целта на едногодишния пилотен проект е да подпомогне финансово и логистично млади независими творци, които биха искали да покажат своята продукция извън столицата.

Runabout project участва във фестивали за пърформанс и дигитално изкуство като Sofia Underground Fest, (2009) „Малък сезон” на театър Сфумато, (2009, 2010, 2011) и Da-fest, (2009, 2010, 2011). Повече информация за целия проект можете да намерите на www. runabout.eu

Събитието е с вход.