hide

Есенните културни салони в Гранд Хотел Поморие ще съберат заедно едни от най-важните съвременни творци на българската култура и изкуство.
Освен пленера, чието провеждане се превръща в неизменна традиция, по време на есенните културни салони публиката ще има възможност да се срещне с големия български режисьор Рангел Вълчанов – избран за филмов режисьор номер 1 за България на ХХ век.

Той ще представи своята книга „Всички ще умрем, а сега наздраве” в културен център „Морско казино” – гр. Бургас  на 29 септември, в който ще се прожектира и неизлъчван досега филм за живота му. Определено книгата му е сред тези, които всеки от нас трябва да притежава в своята лична библиотека. Георги Данаилов казва „Не съм чел по – щура книга от тази. Страници, написани в изискан стил, с блестящ език, неочаквано прекъсвани от откровени шопски псувни. Това не е биография, това не са и мемоари. Това е Рангелиада!…”

Известният наш писател – белетрист и сатирик Йордан Попов приема с радост поканата на петзвездния комплекс. Той е един от участниците по време на пролетните културни салони, когато заедно художници и писатели твориха в „сезона на калкана”. На 30 септември в библиотеката на Гранд Хотел Поморие той ще представи своята юбилейна книга „Червеят на съмнението”, събрала най – доброто, написано от автора през последните 50 години.