hide

На 21 август от 16:00 ч., тази неделя "популярното семейство господин Театър и госпожа Литература" канят приятели на словото на улица Ангел Кънчев (между улиците „Парчевич” и „Солунска”).

Издателство "Жанет 45" с ентусиазъм подкрепя инициативата София диша. За радост на децата и техните родители сме поканили да участват писателите Виктор Самуилов и Панчо Панчев, известен на всички деца като Дядо Пънч.     С :) поканата ни бе приета. Виктор Самуилов ще ни разкаже как стихчетата срещат илюстрациите в новата му още "топла" книжка "През 9 локви в 10-та". Маг Астор най-любезно и благородно обеща да отвори торбата с фокуси! Шегите и лакомствата са задължителни. А Дядо Пънч ни е подготвил гатанки, игри и весели истории за книжката "Стихотворения с мустаци и стихотворения с панделки" . Детски книжки специално с автограф от авторите ще получат най-активните и най-изявилите се малчугани!

В 18:00 ч. на сцената очакваме музикантите Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Поводът този път е словото. С настроение ще ни разкажат за автобиографичните си книги "Богдана на 20 и 30 x 2" и "Мъжът на 60 (интимно)". Естествено, ще има и музикален поздрав.

А в 19:00 ч. Манол Пейков, Дарин Тенев и бийтбоксерът RED ONE ще експериментират. Зачудихте се как поезията си партнира с бийтбокс-а, нали? Демонстрацията не е за изпускане. Само на живо можете да усетите как магичните образи от поемата „Балада за стария моряк“ на Самюъл Тейлър Колридж (написана през 1797 г.) оживяват.

Програмата е пъстра, за малки и големи, елате и участвайте и Вие.

http://timeout.bg/bg/sofiadisha/novini/Slovoto-zove-Sofiq-disha-produljava_641