hide

75.00 лв.
67.50 лв.
Извън наличност

Поредица "Отвъд"

Превод от
испански, английски, японски, език
Редактор
София Несторова, Жени Божилова, Христо Карастоянов
Поредица
Корица
Мека корица
Корична цена
75.00 лв.
Брой страници
1460
Издадена на
11.2009
ISBN
9789544915889


Поредица "Отвъд" е пристрастна и лична селекция на значими автори и произведения на съвременната световна литература.

Поредица "Отвъд" е за онези, които вярват в каузата на четенето, в способността на литературата да открива нови хоризонти, да добавя нови и непознати измерения на живота ни, да увеличава познанието ни за света и самите нас.

Поредица "Отвъд" се налага с безкомпромисното качество на преводите, оформлението и редакторската работа над всяка книга, излязла в поредицата, защото ИК "Жанет 45" вярва, че освен бизнес, книгоиздаването е изкуство, мисия, призвание.

Желанието на издателството е да направи видими усилията, уменията и таланта на хората, отговорни за подобаващото представяне на преводните заглавия на взискателния български читател.

В навечерието на излизането на празничния комплект от седем книги от колекция "Отвъд", двама от преводачите, участващи в поредицата - Надежда Радулова и Милен Русков бяха отличени с наградата за превод "Кръстан Дянков" за романите "Фирмин" от Сам Савидж  и "Играта на Де Ниро" от Рауи Хадж.
Колекцията съдържа книгите от поредицата, издадени през 2009:

"Мръсна хаванска трилогия" от Педро Хуан Гутиерес 
„Гротескно-неудържим... На Гутиерес изглежда му е съдено да се превърне в култов писател.“
— Times Literary Supplement

"Богът на дребните неща" от Арундати Рой 
„Романът съдържа такава магия, тайнственост и тъга, че затваряйки последната страница, читателят решава да го препрочете. Незабавно. Толкова натрапчиво прекрасен е.“
— USA Today

 
"Обици и змии" от Хитоми Канехара
“Романът на Канехара е само 112 страници, които обаче събират в себе си стряскаща мощ. Литературният глас на Канехара е суров и честен. “Обици и змии” е едно графично, тревожно и унищожително тълкуване на младежката култура на Япония.”
— Сара Рейчъл Егелман


"Прекрасните творения небесни" от Динау Менгесту 
"Един страхотен африкански роман, страхотен вашингтонски роман, страхотен американски роман"
— New York Times Book Review

"Играта на Де Ниро” от Рауи Хадж
"Роман като трескав кошмар, създаден с отчетлив европейски дух... Той упорито отказва на читателя каквато и да е утеха, като същевременно го пленява с несъмнената си мощ."
— Toronto Star

"Отива една жена при лекаря" от Рей Клуун 
„Тя е брутална. Безжалостна. Без никакво лустро. Интересна. Отразява парченца и от теб. Нещата от живота такива, каквито са. Гадни. Смешни. Патетични. Тъжни. Весели. Всякакви. Една от книгите, които още докато четеш, си мислиш на кого да я препоръчаш, а списъкът се оказва много голям. Нямам спомен да съм ревала толкова на някоя книга.”
— Из блога „Царството на Бу”


"Фирмин" от Сам Савидж
„Тази книга е едно малко бижу и аз се влюбих в нея с цялата си “вяра в литературата”, както би казал самият Фирмин. Сигурна съм, че “Фирмин” е призвана да се превърне в международен символ на любовта към книгите. Осмелявам си да ви предложа да я прочетете, знаейки, че няма да загубите времето си.”
— Елена Рамирес, редактор, издателство Seix Barral