hide

Изидора Анжел и Христо Карастоянов представят в София американското издание на награждавания български роман "Една и съща нощ": "The Same Night Awaits Us All" (Open Letter Books, Rochester, NY, 2018).

13 юли 2018, петък, 19:00-21:00 ч.
Литературен клуб "Перото", НДК | пл. "България" 1 


Събитието се организира от издателство "Жанет 45" и Фондация "Елизабет Костова" в сътрудничество с Национален дворец на културата, Национален център за книгата и Литературен клуб "Перото". Достъпът до събитието е свободен.
----------------------------------------------------------------------------
Пълното заглавие на англоезичното издание на романа е "The Same Night Awaits Us All: Diary of a Novel". Автор е Христо Карастоянов, преводач на английски език – Изидора Анжел. Книгата е публикувана в САЩ от изд. "Open Letter Books" през 2018 г., след като е селектирана за победител в годишния конкурс за превод и издаване на съвременен български роман на английски език, организиран от Фондация "Елизабет Костова" през 2015 г., с подкрепата на Фондация "Америка за България".
----------------------------------------------------------------------------
Повече информация за "Една и съща нощ" от ИК "Жанет 45" (България): 
http://books.janet45.com/books/933

Повече информация за "The Same Night Awaits Us All" от изд. "Open Letter Books" (САЩ):
https://www.openletterbooks.org/products/the-same-night-awaits-us-all

Повече информация за програмата на Фондация "Елизабет Костова" за превод и издаване на съвременни български романи на английски език в САЩ и Обединеното кралство:
http://ekf.bg/pages/page/253