hide

Точно преди 11 години издадохме станалата вече култова "Мръсна хаванска трилогия" от Педро Хуан Гутиерес, след което в рамките на по-малко от две години излязоха още две, не по-малко вълнуващи и не по-малко потресаващи, негови книги. 

След почти десетгодишно затишие ви представяме четвъртата книга на Гутиерес на български език: "Фабиан и хаосът", все така в превод на великолепната Еми Барух. Vintage Педро Хуан, с корица на самия Педро Хуан. 

Премиера:
2 юни 2018, събота, 17:00
Сцена на Панаира на книгата (Парк НДК)
Представят: Еми Барух (преводач) и Манол Пейков (издател)

"Открива самото сърце на Куба с безпределна прямота." 
~ Tайм Аут

"На Гутиерес изглежда му е писано да се превърне в култов писател."
~ Литературно приложение на "Таймс"

"Свидетелство за човешката находчивост и таен оптимизъм, надмогващи почти непреодолими обстоятелства." 
~ Гардиън

„Начин да се стигне до границата на литературата, до границата на героите, да не се скрива нищо за героите. Това е, което аз разбирам под мръсен реализъм. За мен да пишеш по този начин означава да стигнеш до предела на всеки герой, да не скриваш нищо. Аз разбирам литературата като акт на размисъл, на анализ, на прямота. Да изследваш живота, докато го живееш. Създавам литература, не журналистика, нито пък документ за нещо – при това напълно откровено, като се стремя да кажа онова, което никой не се осмелява да каже. И ако на някой издател не му харесва моята книга – нека не я издава."
~ Педро Хуан Гутиерес