hide

В рамките на коледния Панаир на книгата, който се провежда от 3 до 7 декември в НДК, София, читателите и почитателите на "Жанет 45" ще ни намерят на щанд № 373 на третия етаж.

ИК "Жанет 45" Ви кани и на две представяния:

"Градът на амазонките" – стихотворения и поеми
от Миглена Николчина

Книгата събира както вече издавани, така и непубликувани досега стихотворения, като по такъв начин чертае път от мистично-приповдигнатите нагласи на 80-те години през сътресенията и асимволиите на прехода към разомагьосания елегизъм на една сдържана конкретика с днешна дата. 

Чете Татяна Лолова
Музика WAYAB

03 декември (сряда) 2008 г., 19.00 ч.
Новата театрална зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски"


Скука" – 3 малки романа от Мария Станкова

Три странни "романа" се събират в едно книжно тяло, за да разкажат история, която преминава от първата във втората част и намира естественото си разрешение в третата.
На пръв поглед всичко е съвсем обикновено и просто – една жена разказва приказка за агонията на  любовта си. "Черната жена и Стрелеца" е не толкова книга, колкото мъчително състояние на духа. Там има всичко – чувство за вина, разкаяние, колебания, страхове, изневери, помисли – всичко, с което ни сблъсква любовта. А тя (любовта) е само два вида – истинска и умираща. Героинята не познава истинската, но умиращата я следва навсякъде. "Черната жена и Стрелеца" е мозайка, ако се подреди правилно, ще се получи един измамен образ – на любовта, която всички търсим, и която съществува само в представите ни. Само там. 

Представя Митко Новков

04 декември (четвъртък) 2008 г., 18.30 ч.
Къща-музей „Иван Вазов”, София

Очакваме Ви!