hide

ИК "Жанет 45" Ви кани на премиера на книгата

VISUAL CUT BULGARIA

VISUAL CUT BULGARIA е уникална по рода си книга. Ще я срещнете с 23 различни корици, но въпреки това ще я разпознаете. Тя представя визуалната идентичност на България чрез работата на 22-ма дизайнери, подбрани от Андреан Нешев.

Първоначално замислена като интернет сайт, идеята еволюира до печатната форма, която най-пълно може да предаде нейната същност.
Целта на автора е да представи всички сфери на комуникационния дизайн – плакат, книга, продуктов дизайн, илюстрация, типография и архитектура.
Чрез работите на двамата основоположници на съвременния графичен дизайн Борис Ангелушев и Стефан Кънчев Андреан проследява традицията и преплитането на стиловете, съпоставяйки старото и новото.
Книгата е разработена върху идеята за отрязък (cut) – всеки от творците е представен в отделна кола с избрани свои проекти, интервю и собствена скица-интерпретация на работното си място.
Уникалното в проекта е разместването на печатните коли, чрез което могат да се получат стотици варианти и всеки един от авторите да бъде поставен на първа страница, всяка една книга да бъде различна.
Повече за книгата на Андреан Нешев - на visualcut.info

Представянето е в рамките на Първото биенале на българския дизайн
на 11 октомври (събота) от 20 ч. в галерията на СБХ на ул. "Шипка” 6, София