hide

24 септември, 2008 г. (сряда) – „Захвърлен в природата“ от Милен Русков
Увлекателен, ерудитски роман, който разгръща сюжета си чрез историята на тютюна, донесен в Европа през ХVІ в. и превръщащ се в показателен символ за слабата сила (или силната слабост) на човешкия ум, за претенциите на науката, винаги големи и често неоснователни. 
Представя проф. дфн Светлозар Игов
Залата на радио Варна от 18.00 часа

25 септември, 2008 г. (четвъртък) – “Градът или Между Изтока и Запада ХІV – ХVІІ век” на  Йордан Велчев
Фундаментален труд в седем книги, в който чрез историята на балканския имперски град (Пловдив) авторът изследва човека на Изтока и Запада.
За книгата си Йордан Велчев получава националната награда “Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура – раздел хуманитаристика, повторно годишната награда на Сдружението на български писатели и литературната награда “Пловдив”.
Представя проф. дфн Светлозар Игов
Залата на радио Варна от 18.00 часа

26 септември, 2008 г. (петък) – „По особено мъчителен начин...“ на Свобода Бъчварова.
Документален роман в 3 тома, в който на фона на семейната история на авторката се прави задълбочен анализ на възникването, развитието и краха на идеологиите на ХХ век в световен план. Вълнуваща и мъдра книга, разтърсваща с непозната до този момент фактология и с прозренията, до които достига. 
Зала „Палас прес” в „Двореца на културата и спорта” от 18.00 часа

27 септември, 2008 г. (събота) – "Кухненски слон" от Красимир Машев
Варненският поет, сатирик и публицист Красимир Машев изненадва публиката с новата си детска книжка „Кухненски слон“ . Главни герои в тази книжка с весели стихове и гатанки са Смехът, Закачката, Изненадата, Доброто настроение.
Книжарница „Пингвините”, ул. „Яне Сандански” 1, (до McDrive), от 11.00 часа

27 септември, 2008 г. (събота) – „Бай Ганю” и бай Ганю” от проф. дфн Светлозар Игов.
Новата книга на проф. дфн Светлозар Игов представя най-важните досегашни критически интерпретации на най-загадъчната българска книга и нейния проблематичен герой чрез  фрагменти, портрети, изследователски студии.
Залата на радио Варна от 16.00 часа

27 септември, 2008 г. (събота) – „Нищо повече“ от Красимир Симеонов
„Нищо повече“, най-новата стихосбирка на варненския поет Красимир Симеонов, още от заглавието си подсказва решението на автора да се ограничи само в рамките на най-същественото и като разбиране за света и човека, и като думи, и като отношение...  
Представя Виолета Тончева
Залата на радио Варна от 18.00 часа