hide

 

Името Божана Апостолова неизменно се свързва с ИК „Жанет 45”, на която тя е основател и собственик. Но от 1978 г., когато излиза първата й стихосбирка „Нестинарска орис“, до 2008 г. - когато излиза осмата й книга със стихове „Едва я задържам” (ИК „Стигмати, София), тя упорито и без външен шум печели на своя страна все повече читатели, както на поезия, така и на проза (Апостолова е автор и на романа в два тома „Делнична библия” и на съвременната приказка за деца „Човекът с небето”).

Освен с многобройни награди за издателската й дейност, Апостолова е удостоена и с много награди за личното й творчество, сред които тя особено цени наградата „Пловдив” за проза, „Златния ланец” на в. „Труд” за поезия и „Золотая муза” – за лично творчество и принос в българо-руските културни взаимоотношения.

Макар наградите да я радват, истински щастлива я прави интересът на читателите към нейните стихове. Затова с удоволствие приема предложението на Министерството на културата за авторски рецитал в цикъла „Ноти и метафори”, който ще се състои в Камерна зала „България” на 11 май от 19 часа с участието на големия български музикант Теодосий Спасов и на 13 май от 19 часа във Фестивален център - Варна.