hide

От началото на новия творчески сезон 2007/2008 г. Национална агенция „Музика” при Министерство на културата организира ежемесечно в зала „България” музикално-поетични вечери, обединени в цикъл „НОТИ И МЕТАФОРИ”. За участници в цикъла са поканени поетите Георги Константинов, Калин Донков, Кристин Димитрова, Бойко Ламбовски, Стефан Цанев и Божана Апостолова.

Поетеса на месеца и домакин на предстоящото февруарско издание на "НОТИ И МЕТАФОРИ" е Кристин Димитрова. Популярният цигулар Йосиф Радионов и пианистката Зорница Радионова ще обогатят музикално – поетичната вечер с творби от М. Равел, Фр. Крайслер, С. Прокофиев, В. Тъмсън и др. Вечерта ще бъде едновременно и премиера на новата книга на Кристин „Сутринта на картоиграча”, издадена от Издателска къща „Жанет 45” – Пловдив.

Винаги креативната и неуморна издателка Божана Апостолова е предложила на организаторите вечерта да прерастне в мултиарт събитие, вписвайки в него и изложба от 15 фотографии с общо название „Оберлихт”. Техен автор е художникът Румен Жеков, който е и художествен оформител на книгата. Вписаните по органичен начин във фотосите стихове започват реално да съществуват в ново артистично пространство, създавайки възможност за друг поглед към тях. Изложените фотографии, както и новата стихосбирка, ще се продават на достъпни цени във фоайето на камерна зала „България”.Заповядайте на поетично-музикалния спектакъл на 27 февруари, от 19.00 часа