hide


Издателска къща „Жанет 45” има удоволствието да Ви съобщи, че подновява и продължава една от последните си инициативи за 2007-ма година – авторските четения „Срещи в сряда”.
Продължаваме да представяме съвременната българска литература, макар и с променени място и честота на срещите, с любезното съдействие на Културен център ТРАКАРТ и безрезервната медийна подкрепа на „Програмата Инфо”. За „Срещи в сряда” през 2008 г. екипът на ИК „Жанет 45” предвижда да представи авторите на Пловдив (по един от тях всеки месец). Четенията ще се провеждат вече всяка последна сряда на месеца, в Културен център ТРАКАРТ (подлез Археологически). Часът остава 18:00. Входът е свободен.

Тази година инициативата стартира на 30 януари, с авторско четене на Йордан Велчев и представяне на книгата „Градът между Изтока и Запада XIV – XVII век. (Чрез историята на балканския имперски град (Пловдив) книгата изследва събитията, случили се във все още общите векове на Изтока и Запада, на Османската империя и Западна Европа между ХIV и ХVII в.)

Авторите, които участваха в „Срещи в сряда” за 2007 г. са:
* Георги Господинов (който малко преди Коледа инициира кампанията „Подари книга за Коледа”);
*
главният драматург на НТ „Иван Вазов” – Константин Илиев;
*
литературният критик Митко Новков и поетесата Силвия Чолева (която си подели Националната награда за поезия „Иван Николов”  за 2007 г. с Иван Желев);
*
поетесата – психолог Мила Ламбовска и поетът Пламен Антов с неговата седма книга „Лисабон или краят на поезията”;
*
Стоил Рошкев (с неговия роман, посветен на последния наборен войник от Българската армия, „Жени по китайската стена”);