hide

 

ПОСЛЕДНО ЗА ГОДИНАТА ИЗДАНИЕ НА “СРЕЩИ В СРЯДА”

В навечерието на Коледа и Коледния панаир на книгата къща музей “Иван Вазов” – София и издателска къща “Жанет-45” – Пловдив правят подарък на ценителите на литературата с последното издание на традиционните вече “Срещи в сряда” – поетично четене на Георги Господинов.

Георги Господинов е емблематично име в модерната българска литература, автор на поезия, проза и един знаменит и обичан у нас и в чужбина “Естествен роман”. Читателите си го спомнят още с първите му поетични публикации и дебютната му стихосбирка “Лапидариум”, с участието му в “Литературен театър” и десетките му участия в различни литературни проекти – от редакторстването в “Литературен вестник”, през необичайното му литературоведческо вглеждане във Вапцаров, до събираческата му страст и инвентирането на предметите от соца.

Георги Господинов е съучастник и в различни антологични предизвикателства, и носител на множество литературни награди, и баща на момиченцето Рая. Постмодерната му биография и най-вече заслужените му успехи на нашата и европейската литературни сцени пораждат твърде много страсти, които умножават популярността му.

Георги Господинов ще чете от изданието на “Жанет-45” “Балади и разпади” в последната сряда на ноември, 28, от 18 часа в къща музей “Иван Вазов”.