hide

На официалната пресконференция вчера, (13 септеври 2007) бе обявен стартът на новата инициатива на ИК Жанет 45. А именно - представяне на съвременна българска литература, което ще се осъществява с любезното съдействие на Галерия „ Арт Спектър” и безрезервната медийна подкрепа на „Програмата Инфо”.

Дните ще са винаги сряда ( всяка втора и четвърта сряда), часът ще е винаги 18:00. Входът е свободен. На разположение е безплатен паркинг пред галерията.

Инициативата стартира на 19 септември, с авторско четене на Георги Господинов и представяне на най - новата му книга „Балади и разпади”. Очаквайте още Константин Илиев, Силвия Чолева, Митко Новков, Стоил Рошкев, Мария Станкова, Мила Ламбовска, Пламен Антов и специално за децата, авторите-Виктор Самуилов, Катя Воденичарова, Панчо Панчев (всяка последна събота на месеца, от 11:00 ч.)

Стремеж на издателството е по достъпен и развлекателен начин да приобщи повече читатели на съвременното художествено слово. Авторите, чиито книги са излезли с логото на ИК Жанет 45, сами ще четат своите книги. Няма да има посредник между тях и публиката. Целта е самите автори да ни въведат в света, за който пишат, да ни покажат красотата на образите и силата на думите, да ни увлекат и поведат в света на други, може би неочаквани, но несъмнено духовни измерения.

Авторите сами ще избират какво да предложат на своята публика.

Слушателите ще имат възможността да питат за всичко, което ги вълнува. Ще имат право да негодуват или да одобряват.

Художествена задача 1: авторът да съумее да убеди слушателя защо (по какви причини, поради какви достойнства), е чудесно и необходимо да се прочете книгата му.

Художествена задача 2: да бъде убеден слушателят (читателят), че книга, с личния автограф от автора, добива специална стойност.